The Slat House

1 of 9

Project Information

Residential Refurbishment and Extension, London

Client: Private


Our brief was to extend a family home on a large plot in Blackheath. The modular timber addition wraps around the side of the semi-detached house; it peeps through the adjacent trees of the rear garden and provides access onto the side terrace.


The extension provides a fourth bedroom and second bathroom on the first floor. The ground floor of the house has been dramatically reorganised providing a new playroom and a library for the client’s extensive collection of books and fine art prints. The kitchen and dining area is re-housed in the extension and benefits from unobstructed views of the garden.


The palette of natural materials includes cedar cladding, birch-faced plywood and in situ cast concrete.


The interiors are fitted with bespoke furniture and storage throughout.